Guru Pidato Saya.

Di kelas Akademi Pidato Profesional Malaysia di bawah bimbingan Guru Pidato saya Dato'Dr Syed Ahmad setiap Isnin malam Selasa di Shah Alam, saya mempertajamkan lagi teknik berpidato saya untuk memastikan penyampaian saya untuk modul "Komunikasi Impak Maksima" saya lebih kemas dan menarik.

Saya mula belajar pidato Nusantara dengan beliau sejak tahun 2005 hingga tahun 2011 secara aktif. Dato' Dr Syed Ahmad adalah pemidato hebat juga merupakan seorang motivator dan jutawan dalam bidang insurans ketika tahun 1990-an dulu. Bermula awal tahun 2000 beliau fokus kepada mengajar pidato dan juga membuat events motivasi dan keusahawanan sehingga kini.

Melalui ilmu pidato yang saya pelajari dari beliau saya kembangkan dengan modul "Komunikasi Impak Maksima" yang menggabungkan kekuatan komunikasi verbal, non verbal, komunikasi teknologi IT dan media sosial  seperti facebook, twitter, youtube, instagram. Saya juga kembangkan ilmu pidato beliau untuk teknik closing sales dan menjadi pakar seni jualan dengan memikat dan memukau para prospek dan pelanggan.

Saya juga mengajar cara untuk bercakap di televisyen dan radio yang memerlukan teknik dan tips tertentu. Ilmu pidato dari Dato Dr Syed Ahmad ini sangat berharga dan syukur pada Allah saya dapat kembali mendalami ilmu pidato ini bersama Mahaguru Pidato terbaik level dunia!

#mahaguru #pidato #nusantara #motivasi

0 comments:

Post a Comment

 

From Helpless to Helpful... Copyright © 2011-2012 | Powered by Blogger